Moderneja ja ekologisia kaupunkikoteja Vuoreksen uudella puutaloalueella.

Kaipaatko kestävämpää elämäntapaa pikkukaupunkimaisessa ympäristössä? As. Oy Tampereen Viherportti on pitkälti uusiutuvista materiaaleista rakennettava puukerrostalokortteli Vuoreksen Isokuusessa. Kolmen talon kortteli on yhdistelmä uutta ja vanhaa: huippunopeaa valokuituverkkoa, kirsikkapuita ja kaupunkiviljelyä ja lounastreffejä jaettujen kesäkeittiöaterioiden äärellä. Uusiutuvaa energiaa tuottavassa puukerrostalokorttelissa asut ekologisemmin, fiksummin ja budjettiystävällisemmin kattavien ja entisestään vielä parantuvien lähipalvelujen äärellä — alle vartin päässä Tampereen keskustasta.

Yhteisöllistä pikkukaupunkiarkea älykkäässä puukorttelissa

Vuores on Tampereen ja Lempäälän rajalle rakentuva, ekotehokkuuden lähtökohdista suunniteltu pikkukaupunkimaisen viihtyisä asuinalue. Järvien ympäröimää aluetta on rakennettu jo vuodesta 2010, joten lähipalveluja löytyy jo mukavasti. Isokuusen hiilineutraali alue, jonka paraatipaikalle As. Oy Tampereen Viherportti kohoaa, profiloituu uudenlaisen puurakentamisen, uusiutuvan energian ja älykkäiden ratkaisujen malliesimerkkinä Suomessa. Rakenteilla on ihanteellinen asuinpaikka erityisesti lapsiperheille, mutta myös kaikille muille viihtyisästä ja kestävästä kaupunkiasumisesta kiinnostuneille.

Luonnonläheinen sijainti ja sujuvat liikenneyhteydet

As. Oy Tampereen Viherportti kohoaa Vuoreksen pohjoisosaan, noin 500 metrin päähän Särkijärven sillasta. Tampereen keskustaan ehtii vartissa, bussilla 23 minuutissa ja pyöräillen puolessa tunnissa. Hervannan yliopistokampukselle vastaavat matka-ajat ovat menopelistä riippuen 10—23 minuuttia ja Helsingin keskustaan autolla moottoritien ansiosta reilusti alle kaksi tuntia. Ruskonkehän kautta myös poikittaisyhteydet Tampereen seudulla ovat hyvät. Pyöräilyreitit vievät keskustaan helposti.

Alueen kehittyvät palvelut ulottuvillasi

Palvelut ovat As. Oy Tampereen Viherportin ympäristössä jo hyvät ja kehittyvät vielä lähivuosina lisää. Viherportin välittömään läheisyyteen avautuu Isokuusen uusi päiväkoti sekä esi- ja alkuopetusyksikkö näillä tiedoin tammikuussa 2022. Isokuuseen on suunnitteilla myös oma päivittäistavaraliike. Sen avajaisiin saakka lähimmät ruokakaupat löytyvät Vuoreksen viereisestä liikekeskuksesta. Siellä palvelevat myös jo koulu (luokat 1—9), päiväkoti, neuvola, kahvila, pari ravintolaa, hammashoitola ja eläinlääkärin vastaanotto. Kyliltä löytyy myös jo iso liikuntahalli, upea ja vehreä keskuspuisto sekä liikuntapuisto. Kirjasto tulee Vuores-taloon hiukan myöhemmin.

Valoisia ja toimivia asuntoja moneen makuun

As. Oy Tampereen Viherportin korttelin arkkitehtuuri on ilmeeltään lempeää: vaaleaa ja tummaa puuverhoilua luonnollisissa sävyissään. Korttelin veistoksellista kulmaa koristaa Vihreä sormenjälki -taideteos. Asunnot ovat suurten ikkunoiden ansiosta avaria ja valoisia. Keittiöiden ja kylpyhuoneiden varustelu on perustasoa laadukkaampaa. Vehreällä sisäpihalla on tilat leikille, kaupunkiviljelylle ja kesäkokkaamiselle, yhteisille aterioille, kuntoilulle sekä pyörien kunnostamiselle. Löylyyn pääsee A-talon neljännen kerroksen ullakkosaunassa.

Polkupyörille on hyvät säilytystilat, ja maanalaisessa pysäköintihallissa on latauspisteitä sähköautoille. Korttelissa koti lämpeää ekologisella ja kustannustehokkaalla maalämmöllä. Esineiden internetiin perustuvilla kännykkäsovelluksilla voi tarkastella omaa energiankulutusta, varata saunavuoroja ja tilata palveluja.

As Oy Tampereen Viherportti

Vuoreksen puistokatu 40, 33870 Tampere
Talotyyppi
Deco-puukerrostalo
Asuntoja
38/101 vapaana
Parkkipaikat
16/32
Huoneita
1-4
Pinta-ala
26,0-82,0 m²
Velaton hinta
110 900-334 900,00 €
Asunto
Tyyppi
Pinta-ala
Myyntihinta
Velaton hinta
Tila